Rockmusikken i 70'erne

70'erne var et årti, hvor et væld af genrer opstod. Flere af dem langtidsholdbare og genkendelige som elementer i rocken lige siden.

I dette årti gennemløb udviklede rockmusikken sig voldsomt i mange retninger, og nye genrer opstod.

Sluttressernes internationale tendens mod en mere og mere kompliceret og raffineret rockmusik fortsatte med den symfoniske eller progressive rock, præget af store arrangementer af lange forløb med avanceret instrumentering.

 

Glam, heavy og punk

Hitlisterne toppedes i begyndelsen af årtiet især af glamrock, som oftest tog musikalsk afsæt i den mest enkle 60´er-rock men senere i årtiet også skulle få betydning for den voldsomme og solofyldte heavyrock og den basale og energiske punk og dennes oprør mod især den symfoniske rocks elitære kompleksitet.

Påklædning og stil var afgørende i glam, og også dette tog punkerne og heavyrockerne på hver deres måde til sig.

De første rent elektroniske udgivelser med analoge synthezisere udkom midt i årtiet, og på discotekerne dansede man i slutningen af årtiet især til amerikansk soul og en særlig europæisk disco hvor synthesizerne fyldte meget i lydbilledet.Dansk rock

I Danmark fik den dansksprogede rock sit afgørende gennembrud inden for alle genrer. Genrerne tilbød også ungdommen en måde at skabe og vise identitet og hvilken gruppe, man tilhørte. Så var man disc'er, flipper eller rocker? Eller punker...? Det kunne både ses og høres!

Queen
Af Anonym (ikke efterprøvet)
05.09.16
Tags