Kom til FÆLLEDFESTIVAL på Køge Bibliotek lørdag d. 30. september.

Kom til FÆLLEDFESTIVAL lørdag d. 30/9

Spring i saunatønden i biblioteksgården, oplev den energiske tv-kok og naturforkæmper Nikolaj Kirk, kom til kreativ workshop, syng, trom og bliv klogere på miljøkampen.

Køge Bibliotek inviterer børn og voksne til FÆLLEDFESTIVAL lørdag d. 30. september.

Festivalen er en hyldest til vores fælles åndehuller, hvor vi mødes om kunst, kultur og natur.

Og der bliver fuld damp på fællesskabet, når biblioteksgården i Kirkestræde indtages af en saunatønde samt vildmarks- og isbad. Og bare rolig, det er ikke bibliotekarerne, der skal styre løjerne - det er to erfarne gusmestre, der sørger for en god saunaoplevelse med gus hver halve time.

Nikolaj Kirk og naturen

Der bliver også gang i den, når Nikolaj Kirk deler sin lidenskab for natur og sine erfaringer fra kampen om at bevare Amager Fælled.

Jørgen Steen Nielsen, biolog, grøn aktivist og miljøjournalist, fortæller om miljøkampens historie og viser, at håbet stadig er intakt, selvom det kan se ud, som om vi er ved at tabe klimakampen.

Fællessang, tromme-workshop, kunstklip

Dagen starter kl. 10 med fællessang ved Marianne Søgaard, sangskriver og højskolelærer, og festivalen slutter med et brag kl. 14:30 med BOOOM trommeworkshop, hvor børn og voksne skal spille på murerbaljer med musiker og komponist Rune Thorsteinsson.

I løbet af dagen er der kreativ workshop med farverige tyrkisk-danske kunstklip ved billedkunstnerne Katrine Marie Nielsen og Kerstine Sofie Nielsen fra ’Børneatelieret’. De har lavet samme workshop for børn i Istanbul med Dansk Kultur Institut.

Alle aktiviteterne er gratis, men hvis man vil være sikker på en plads i saunaen og til den kreative workshop skal man tilmelde sig her.

En del af FÆLLEDSKABER

Festivalen er en del af projektet om den udendørs udstilling FÆLLEDSKABER foran Køge Kirke.

Her kan man opleve lokale fællesskaber i så forskellige lande som Brasilien, Tyrkiet, Kina, de baltiske lande og Danmark - et samarbejde mellem Dansk Kulturinstitut og Køge Kommune.