10 små bøger til lommen

04.09.23
Vi har samlet 10 rigtig gode bøger, der er så små, at de sagtens kan være i lommen. For selvom en bog er lille, kan der godt stå rigtig meget på siderne.

Det er ikke altid, at der er plads til en Ken Follett-mursten eller en nervepirrende krimi... Men derfor skal du jo ikke gå tomhændet fra biblioteket! 

Bøgerne kan findes på biblioteket og reserveres på køgebib.dk 
 

1. Madame Nielsen - Kendsgerninger 

Første bind i Madame Nielsens romanværk med den samlede titel Pentagon smeltet. Det er en række personlige bøger, der strækker sig over to århundreder fra cirka 1900 til et apokalyptisk dansk provinslandskab i år 2100. Stærk og euforisk læsning!   

2. Siri Ranva Hjelm Jacobsen - Havbrevene 

En spøjs, sjov og skræmmende brevveksling mellem de to søsterhave Atlanterhavet og Middelhavet. En kras kritik af manglende klimahandling fyldt med saltvand, der flyder over sine bredder.  

3. Chi Ta-Wei - Membraner 

En stor anbefaling af Korridors novella-serie med små, særlige fortællinger fra Kina, Japan, Taiwan og Sydkorea. Meget smukke bøger, der viser litteratur fra et område i verden, der sjældent ses på det danske bogmarked. 

4. Asta Olivia Nordenhof - Et ansigt til Emily

Nordenhof er aktuel med den anmelderroste Djævlebogen, der er andet bind i hendes stort anlagte septologi, der tager udgangspunkt i Scandinavian Star-skibstragedien. Men før det udgav hun bl.a. den lille bog Et Ansigt til Emily, der er en både øm og voldsom fortælling om kærlighed skrevet i en helt særegen form. 

5. Henrik Pontoppidan - Om kærlighed 

Og nu vi er ved kærligheden, så er det altid skønt at læse Henrik Pontoppidan. I denne fine, lille udgivelse skriver han om kærlighedens kompleksitet og enkelhed. 

6. Jon Fosse - Hvidhed 

Den norske mesterforfatter Jon Fosse er blevet tildelt Nordisk Råds Litteraturpris og har skrevet en fabelagtig septologi med syv små romaner uden et eneste punktum (det er i sig selv lidt af en begivenhed!). Nu har han udgivet bogen Hvidhed (med punktummer), en lysende lille roman om grænsen mellem liv og død. 

7. Annie Ernaux - Skammen 

Og nu vi er ved de store prisvindere, så kan Nobelpristager Annie Ernaux's Skammen med lidt god vilje presses ned i jakkelommen... I bogen skriver Ernaux tryllebindende og hårdt om skammens væsen. Som vanligt ud fra hendes eget levede liv.   

8. Shahrnush Parsipur - Frie oplevelser 

Den iranske forfatter fik sit kultgennembrud med Kvinder uden mænd, men nu er hendes roman Frie oplevelser også tilgængelig på dansk. Det er en stærk bog om en generations drømme om frihed i Teherans gader. 

9. Peter Handke - En forfatters eftermiddag 

Og nu til endnu en Nobelrpisvinder! Man er aldrig i tvivl, når man læser en bog af Handke, der har et helt særligt sprog og skrivemåde. Denne lille bog er en bog om at være fanget i sit forfatterblik, om hvilke øjne mennesket ser på verden med. 

10. Yoko Tawada - Brudgommen var en hund

Endnu en bog fra den fine novella-serie af Forlaget Korridor. Og man bliver jo nødt til at læse denne bog for at finde ud af, hvad den titel dækker over... 

Det var ti bøger, der kan være i lommen... og HUSK at der altid er et kæmpestort udvalg af fantastiske bøger og lydbøger på eReolen - de fylder ikke mere end din telefon. 

Materialer