Mens du venter på 'Hafni fortæller' af Helle Helle

10.10.23
Helle Helles nye roman er meget eftertragtet, og der er derfor lidt ventetid - men det er der råd for!

Et imponerende forfatterskab fra hverdagen 

Den velskrivende forfatter har heldigvis et stort og flot forfatterskab bag sig, du kan gå på opdagelse i mens du venter. Du kan lige nu finde flere af hendes bøger på biblioteket og som ebog og lydbog på ereolen

Du kan for eksempel finde romanen Bob fra 2021, der er en bog om hverdagen for en ung mand, hvor livet ikke helt vil lykkes. En rørende københavnerroman, der står som en selvstændig forlængelse af De fra 2018. 

Det er også værd at fremhæve romanen Dette burde skrives i nutid fra 2015, der i Information blev kaldt en fremragende roman og "endnu et slankt, nonchalant mesterværk fra Helle Helles hånd".  

Hun fik sit store gennembrud med fortællingen fra vandkants-Danmark Rødby-Puttgarden i 2005, der tog læseren med ind i jævne og skrøbelige menneskeliv. Fra det sydsjællandske er det også værd at nævne den fremragende Ned til hundene, der er et eksempel på Helle Helles særlige måde at skrive på - minimalistisk, præcist og sårbart. 

Noget der minder om Helle Helle

Der er ingen som Helle Helle i dansk litteratur - hun er helt sin egen. Men hvis man er til de velskrevne bøger om menneskelivet i Danmark i det 21. århundrede, er der da en række forfattere, man kan kaste sig efter.

Katrine Marie Guldager

Et oplagt sted at starte er en forfatter som Katrine Marie Guldager, der som Helle Helle skriver om 'almindelige danskere - dog på en helt anden måde.

Hos Katrine Marie Guldager kan du læse om kvinder i livskriser tilsat en god portion humor i bøger som Bjørnen, Birgitte med th og Endnu en dag i Guds skaberværk.

Ida Jessen

Ida Jessen skriver i mange af sine bøger også om det svære hverdagsliv, med et historisk perspektiv i romaner som Kaptajnen og Ann Barbara og mere nutidigt i Den der lyver og novellesamlingen Den anden side af havet

Stine Pilgaard

Så er der selvfølgelig Stine Pilgaards bøger, der med sit direkte og bramfrie sprog på mange måder er det stik modsatte af Helle Helle, men alligevel tager livtag med hverdagslivet i Danmark - fra en andelsforening (Lejlighedsange) til en højskole i Vestjylland (Meter i sekundet). 

Nye stemmer

Af den lidt yngre generation af velskrivende danske, kvindelige forfattere kan fremhæves Selma Rosenfeldt-Olsens bøger Det fælles bedste og Leipziger Tagebuch og Kristin Vego med den roste novellesamling Se en sidste gang på alt smukt.

Alle de nævnte bøger kan findes på køgebib.dk og på eReolen. Du kan desuden bruge Læsekompas til at søge bøger frem, der passer lige præcis til dig. Her kan du søge på stilarter, stemninger og uvniverser og meget mere.   

 

Materialer