Tyske soldater i Odense i august 1943

2. verdenskrig set med danske øjne

Af Anonym (ikke efterprøvet)
06.04.20
I år er det 75 år siden, at 2. verdenskrig sluttede. Det var en krig uden sidestykke i historien, hvad angår grusomhed og antallet af ofre. Det var en krig, som for altid har ændret historiens gang.

2. verdenskrig har sat dybe aftryk i vores land og kultur. Derfor udkommer der også fortsat mange bøger om krigens ofre og bødler. Her har vi fundet et udvalg af skønlitteratur, som fortæller om krigen set med danske øjne. Det er levende og spændende portrætter om mange forskellige skæbner.

Læs blandt andet om det unge kærestepar Ebbe og Karen, der sammen med nogle andre jurastuderende går ind i modstandsarbejdet i romanen ”De døde og de levende” af Ben Q. Holm. Aktionerne bliver hurtigt dristigere og farligere – og en aften går det galt.

Bliv grebet af beretningen om de danske jøders flugt over Øresund i oktober 1943 og deres efterfølgende liv i Sverige i Otte Gelsteds eftertænksomme reportageroman ”Jøderne i Husaby”.

Eller læs om enken Harriet fra Danmark, der under krigen rejser til München, hvor hun kæmper med at finde fodfæste efter tabet af sin mand i Kirsten Thorups nye flotte, grumme og poetiske roman ” Indtil vanvid, indtil døden”.

Materialer