Foto: Unsplash / Dan Meyers

Israel-Palæstina - bøger og artikler om konflikten

22.11.23
Terror, bosættelser, folkedrab, intifada, zionisme, holocaust, nakba, krigsforbrydelser, våbenhvile er blot nogle af de få ord, som knytter sig til den menneskelige tragedie, der pt. udspiller sig i Mellemøsten.

Årsagen til den voldsomme krig i dag går mindst 75 år tilbage, og kerneproblemet siges at være, at to forskellige folk – israelerne og palæstinenserne – begge kræver suverænitet over de samme landområder.

Den blodige krig har gennem tiden kostet utallige liv, har fortsat mange menneskelige omkostninger og deler vandene hos mange, både i udlandet og herhjemme. 

Baggrundsforståelse og forskellige vinkler

Savner du viden, som kan belyse, hvad krigen handler om, så er der en del litteratur, der kan give en baggrundsforståelse og byde på forskellige vinkler.

Nedenstående udvalg er få ud af mange fagbøger som giver et historisk og nutidigt rids af konflikten mellem Israel og Palæstina.

Du kan også læse artikler af nyere dato på hjemmesiden Faktalink, som du kan benytte med dit biblioteks-login. Artiklerne dækker emnet bredt og har overskrifter som:

  • ”Konfliktens historiske udvikling”
  • ”Centrale udenlandske aktører”
  • ”De palæstinensiske modstandsorganisationer”
  • ”Den første intifada 1987-93”
  • "Fredsforhandlinger og fremtidsperspektiver"
Materialer