Krig og energikrise i Europa

To emner, der fylder i nyhedsstrømmen lige nu. Bliv klogere på baggrunden og sammenhængen via disse bøger og artikler.

Ved Kårstø i det sydlige Norge ligger Europas største olie og gas installation. Mystiske droner er blevet observeret og selv om de norske myndigheder ikke har meldt noget ud er foreløbig syv russiske statsborgere anholdt. 

Russisk eskalation

Frygten for en russisk eskalation i det man kalder hybrid krigsførelse er stor. Særligt hos vores store nabo i syd, Tyskland. Op mod 40% af den tyske industri er afhængig af Baltic Pipeline som anlægget er en del af. Det er alvorligt og en dyster vinter tegner sig for Tyskland til trods for at man har smidt svimlende 200 mia euro på bordet til hjælp til industri og befolkning.

"Det afhænger af vejret"

Det siger sig selv at bliver vinteren hård og kold bliver det et kæmpe problem. Derfor holder man for tiden rigtig godt øje med prognoser for vinteren.
Tyskerne er naturligvis historisk bange for ustabilitet i økonomien. Især inflation kan gøre tyskerne skrækslagne.
Efter krakket i 1929 blev godt 22 millioner mennesker sendt ud i bundløs fattigdom og det nazistiske diktatur kom til magten bare 4 år senere. Meget afhænger af krigen og hvordan Putins Rusland vil reagere og jo... såmænd af vejret. 

Foredraget med Tomas Ubbesen og Anne Haubek på Køge Bibliotek mandag d 7 november om krisen er udsolgt. Du kan blive skrevet på venteliste her

Der er også mulighed for foredrag og debat om atomkraft i Europa mandag d 28 November. Tilmeld dig her

Tags
Materialer