Foto: Dessy Dimcheva / Unsplash

Dorte anbefaler: Drømmer du stadig (lidt) om jul?

22.01.24
Savner du jul, hygge, sne og varme stemninger? Så læs med her.

Hvis man har et ønske om hvid jul og glade mennesker, kan ønsket opfyldes med disse dejlige bøger. Selvom de er meget julede, kan de sagtens læse hele året.

Rachael Lucas: Jul i Applemore

I serien om den fiktive landsby Applemore er vi nået til julen med alt, hvad dertil hører af julemarkeder og pynt og gaver.

Harry er i gang med renoveringen af sit hotel, influenceren Ivy vil gerne holde et julebryllup på hotellet, selvom det er under ombygning, og Polly, den yngste af de fire Fraser-søskende, er optimistisk, og synes, at alt kan nås med lidt hjælp fra landsbyens indbyggere.

Lucas formår at give sine personer liv og fastholde alle, selvom de måske kun er bipersoner. Hvis ikke man har læst de første i serien, vil jeg anbefale at gøre det. Det kan godt virke lidt indforstået af og til.  

Joanna Bolouiri: En juleaffære

Jeg synes, denne lille roman om Kate og Ed er skøn.

Mon ikke vi andre ville have svært ved at bevare gnisten, når man har været kærester siden teenageårene? Jeg synes, det giver en spændende vinkel, at man på skift læser om Kate og Ed.

Selvom det er jul med jul på, kan selve temaet sagtens læses på alle tider af året, da det er almengyldigt.

Jeg kan godt lide, når slutningen ikke er helt sukret til. Jeg føler faktisk, at mine hovedpersoner har rykket sig ved slutningen, og at der bliver bundet en pæn sløjfe.

Sarah Morgan: Sneet inde

Kommunikation mellem forældre og børn er virkelig sat på spidsen her med en herlig og emsig bedstemor, der mere eller mindre åbenlyst manipulerer med alle, i en fremtrædende rolle. 

To forældre, der forsøger at navigere mellem at være åbne og ikke for nysgerrige. Tre søskende, som alle har noget at skjule, og samarbejder med de andre søskende om at holde det skjult for forældrene.

Tilføj så en kæreste som ikke er en kæreste, så har man det herligste juleeventyr, som Morgan veloplagt folder ud. Jeg var godt underholdt, og havde svært ved at lægge bogen fra mig.

Jenny Colgan: Boghandlen ved midnatstid

Dette er en fortsættelse til Jul i boghandlen, så jeg var meget spændt. Desværre synes jeg Jul i Boghandlen var bedre, fortsættelsen er en lille smule for letkøbt.

Når det så er sagt, synes jeg, der var mange sjove episoder og indfald, man kan more sig over.

Jeg vil klart anbefale at læse Jul i boghandlen først, da man ellers har lidt svært ved følge handlingen. Så selvom den ikke lever op til Colgans sædvanlige standard, vil jeg alligevel anbefale den.

Jenny Fagerlund: Julekalenderens hemmeligheder

En smuk fortælling om sorg og muligheden for en ny begyndelse.

Med en julekalender som bindeled tager en skjult hemmelighed langsomt form.

Endnu en gang har Fagerlund formået at skabe nogle personer, som alle kommer til deres ret og får lov at udvikle sig helt frem til slutningen.

Især de to hovedpersoner Petra og Charlie er skønne, med Petras store ansvar for Charlie, der som 11-årig er stærkt på vej i puberteten, hvilket nok kan give et par sammenstød eller tre.

Jeg havde meget svært ved slippe den, så en varm anbefaling.

Ruth Kvarnström-Jones: Julefest i Halleholm. Halleholm 2

Velkommen tilbage til Halleholm. Lovisa er igen omdrejningspunktet i en hvirvel af begivenheder, både nye og gamle, som dukker op til overfladen.

Det er klogt at have læst Halleholm 1, da der er meget, der forudsættes kendt. Men ellers er jeg solgt, for hold da op hvor handlingen fænger.

Man skal nok ikke læse bogen lige før spisetid, da der er mange kopper chokolade og cupcakes og andre fantastiske kager at kæmpe sig igennem.

Men igen er personerne levende og får lov at udvikle sig. Jeg synes også, man fornemmer en stor omsorg for personerne, som gør handlingen endnu mere intens. Så jeg vil ønske rigtig god fornøjelse.

Kjersti Herland Johnsen: Jul på Himmelfjeld Hotel

At overtage et hotel skulle vel ikke være så svært, når man er vokset op med det, og ens familie har været der i generationer.

Men langsomt begynder det hele at krakelere om ørerne på Ingrid, og en truende fallit både for hotellet og Ingrid personligt begynder at vise sig.

De 24 dage frem til juleaften blandes med tilbageblik til 1961, hvilket giver en god blanding. Man holdes i ånden, for det går over og sten med at lægge små spor ud, som er nødvendig viden for at forstå handlingen.

Jeg synes, det er en dejlig bog, som får min anbefaling.

Robyn Carr: Virgin River 8: Under tindrende stjerner

Det går ikke uden en hilsen fra Virgin River også.

Den lokale dyrlæge Nathaniel Jensen og frisøren Annie McCarty samt et kuld næsten nyfødte hundehvalpe er omdrejningspunktet i denne lille roman på 124 sider.

Hun holder stilen, men den virker lidt forjaget, fordi Carr vil have de samme ting med, som hun plejer, bare på færre sider.

Jeg kan godt lide vekselvirkningen mellem at se det fra Annie og Nathaniels side. Så må man leve med den korte roman. Stadigvæk synes jeg, at Carr er værd at læse.

Materialer