Foto: Laura Chouette / Unsplash

Dorte anbefaler: Giv aldrig op, før du har nået dine drømmes mål

30.10.23
Kvinderne i disse romaner er alle underlagt samfundets meget faste regler - regler, der kan knuse selv den mest viljefaste person, hvis du ikke har nogle gode venner at støtte dig til.

Alligevel bliver disse kvinder ved med at prøve at finde en anden vej frem til målet, hvor man så kan folde sig ud som ønsket.

Julia Quinn: Miss Bridgertons hemmelighed og En uhørt skandale                

Bøgerne her er 3. og 4. del af serien om Familien Rokesby, og i nr. 3 og 4 er det Poppy og Georgina Bridgerton, der er hovedpersoner.

Det er sjovt, når man følger denne serie med de små glimt af fremtidens serie med Bridgerton. Blandt andet er Violet og Edmund med deres på dette tidspunkt 4 børn ud af 8 nævnt.

Begivenhederne står i kø, hvor man både er til søs med Poppy og kæmper for at blive gift af kærlighed med Georgina. Jeg synes klart, at disse 2 er mere levende end de første, så en varm anbefaling herfra.

Ellie Dean: Giv aldrig op - Cliffehaven 3. del

Juni 1940, Rita sender sin far i krig og er nu helt alene. Heldigvis har hun sine italienske venner, som er der for hende, også da hendes mor dør.

Men hvad sker der, når Italien er gået over til fjenden. Så er italienere i England pludselig uønskede, og det koster for Rita at stå ved sit venskab. Men Rita beslutter sig for aldrig at give op, og få det bedste ud af sine muligheder.

Jeg synes stadigvæk, det er en dejlig serie. Hvor man hører om store og små problemer med at være i krig, samtidig med at man får en fin fortælling om det levede liv.

Nicola May: Velkommen til Ferry Lane Marked

May starter her en ny trilogi, som tegner lovende. I første bind møder vi Kara Moon, ufaglært blomsterbinder og glad for sit liv i den lille by, især da hun har smidt sin dovne og utro kæreste ud.

Ad lange og sære omveje lærer Kara at stå op for sig selv, og det hun kan. En rejse med alt betalt til forskellige destinationer i verden, hjælper også på hendes forståelse for sine egne ønsker og drømme.

Slutningen er fin uden at blive oversukret, den kunst kan Nicola May. Hendes slutninger er for almindelige mennesker, ikke en eller anden fjern drømmehelt eller heltinde.

Soraya Lane: Den italienske datter (De forsvundne døtre; 1)

Med denne titel søsætter Lane en serie på ikke mindre end otte bøger. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på Lucinda Rileys De syv søstre og hendes 8 bind.

Selvfølgelig skal man ikke sammenligne 2 forfattere, men her ligger det snublende nær at gøre det. Lane har nemlig også valgt to tidsspor, fra 1938 til 1955 og nutid omkring 2021, tænker jeg.

Hvor Riley går meget i detaljer og har valgt en historisk person at bygge sin roman op om, er Lane mere hverdagsagtig. Man er fint underholdt, og jeg glæder mig til at følge serien.

Lorna Cook: Det forbudte løfte

Jeg var meget spændt på, om Cook kunne klare at skrive en lige så spændende og interessant bog som Den glemte landsby.

Det kan jeg svare ja til, den greb mig fra første side. Igen har bogen to tidsspor, 1940 og 2020 i Skotland, hvor Invermoray House er omdrejningspunktet.

Constance ser i 1940 et fly styrte ned lige foran hende, og redder piloten ud af det brændende fly. Det sætter gang i en kædereaktion på baggrund af et afgivet løfte. I 2020 skal Kate være med til at forvandle Invermoray House til et B & B, men opdager hurtigt, at der er færre penge at gøre godt med end forventet.

I sin jagt på et nyt Loch Ness uhyre, der kan tiltrække turister, støder Kate på mørke hemmeligheder. Slutningen var virkelig forrygende, så rigtig god læsning.

Materialer