Foto: Unsplash / Kostiantyn Li

Dorte anbefaler: Min sommerferielæsning

12.09.23
I min sommerferie havde jeg mulighed for bare at læse løs. Jeg var så heldig at have lånt seks dejlige bøger om stærke mænd og kvinder, så der blev både grinet og snøftet en lille smule, før det lykkedes at få løst alle eller de fleste problemer på bedste vis.

Gudrun Skretting: Tre mænd til Vilma            

Lidt ad omveje hørte jeg om denne skønne roman, som i den grad rørte mig både med latter og tårer. En lækker præst, en patolog med verbal Tourette og så Wilma på 35 giver en sprængfarlig cocktail.

Skretting formår at skrive sig ind under huden, der hvor det rammer dybt. Man kan ikke lade være med først at være irriteret og så efterhånden gå over til en gryende forståelse for Wilma, mesterligt gjort af forfatteren. Min varmeste anbefaling.

Mary Ellen Taylor: Sommerens søde duft

Libby har det bedst med at skrive lange lister over alt, hvad der kan gå galt, bare for en sikkerheds skyld. Når nu verden er væltet, må det klart være nemmest at lukke øjnene og håbe, at problemerne løser sig alligevel.

Men virkeligheden indhenter Libby, så sideløbende får vi et tidsspor omkring hendes fødsel, der måske kan hjælpe til at åbne sig op.

Det lyder meget, som noget der er skrevet før. Men jeg synes, der er et ekstra historisk tvist, som gør romanen interessant, og den fanger faktisk fra første side.

Carol Kirkwood: Under den græske himmel

Her er for en sjælden gangs skyld glamour for alle pengene.

Tag med til Hollywood og det græske øhav, hvor de rige boltrer sig. I to spor følger man Shauna dels hendes nuværende liv og dels som ung kvinde, hvor hun arbejde på en af de virkelig riges yachter.

Jeg synes, det er fascinerende med et indblik i de riges verden, men ville nok betakke mig for selv at leve sådan til hverdag. Forfatteren formår trods de lidt karikerede personer at skrive en dejlig fortælling, som fanger en med det samme.

Eleonore Holmgren: Tilbage til Lindö

Jeg var meget begejstret for Sidste sommer på Lindö, og derfor spændt på fortsættelsen.

Det er en forudsætning at have læst Sidste sommer for at kunne følge med. Britta er død, og det er Adam, der er hovedperson denne gang. Han lever et helt almindeligt liv med kæresten Sara, men vælger at drage til Lindö, da han bliver bedt om det. Det udløser et jordskred af begivenheder, så Adam må spørge sig selv, om prisen for at blive på Lindö kan blive for høj.

Jeg blev lige så fanget af Tilbage til Lindö, og personerne får igen lov til at folde sig ud uden at kamme over i det karikerede. Jeg synes også, man får et fint indblik i, hvor let stridigheder kan starte og eskalere voldsomt ud af det blå.

Nicola May: Stjernehimlen over Ferry Lane Marked og Regnbuen ender ved Ferry Lane Marked

May har skrevet nogle dejlige bøger om Ferry Lane Marked med en lille hilsen til Cockleberry Bay fra hendes tidligere bøger.

I Velkommen til Ferry Lane Marked var Kara Moon hovedpersonen, og vi hilste kort på Star Bligh.

Star er hovedperson i Stjernehimlen over Ferry Lane Marked. Hun kæmper for at finde sig selv som andet end Mor, og kan ikke glemme turisten Jack, der rejste uden at sige farvel. Selvom hun er glad for sin datter Skye, og sin smykkebod, vil hun også gerne prøve den ægte kærlighed.

Det fører til en masse forviklinger, hvor Star forsøger at folde sig ud og glemme alt om Jack, uden at hun har det store held med det.

I Regnbuen ender over Ferry Lane Marked er Glanna Pascoe hovedperson, men også to stærke personligheder Oliver og maleren Isaac Benson samt Glannas meget selvcentrerede forældre. Glanna forsøger at komme overens med en mørk fortid, som hun ikke er stolt af.

Jeg kan varmt anbefale denne serie, og husk at læse i rækkefølge, da der dukker små hentydninger op i hver bog.

Materialer