Foto: Unsplash / Walter Randlehoff

Dorte anbefaler: En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt

11.10.23
Omdrejningspunktet i disse bøger er temaet ven og fjende. Hvem kan man stole på, og hvem vil dig ondt.

Madeline Martin: Den hemmelige bibliotekar

Dette er et uafrysteligt vidnesbyrd om 2. Verdenskrig set fra modstandsbevægelsen i Frankrig og en amerikansk statsborgers side.

Om at betale den højeste pris for at redde andre. Om skyld og skam, mod og retfærdighedssans. Hvilken enorm betydning de illegale aviser havde for at holde modet oppe og give informationer til de allierede. Hvordan modstandsbevægelsens mange små led tilsammen kunne gøre en masse.

Martin er med denne mindst lige så god som i Den sidste boghandel i London.

Ellie Dean: Himlen bliver blå igen og Langt hjemmefra

En ny serie om 2. Verdenskrig set fra det almindelige levede liv, og de forandringer mange mennesker oplever. I Himlen bliver blå igen evakueres Sally og hendes lillebror Ernie fra East End i London til den sydlige kystby Cliffehaven.

På pensionat Havglimt oplever de en helt anden måde at være familie på, end de selv er vant til. Langsomt falder Sally og Ernie til, men deres mor, Florrie formår at skabe kaos også på dette ellers så trygge sted med sin ankomst.

Langt hjemmefra handler om sygeplejersken Polly, der flytter til Cliffehaven for at pleje sin tilskadekomne mand. Derfor må hun sende sin 5-årige datter Alice til Canada sammen med sine forældre og storesøster.

Man hører også om de andre beboere i pensionat Havglimt og deres store og små problemer. Igen følger man hverdagslivet, og kampen for at skaffe til dagen og vejen. Serien tegner lovende, og jeg glæder mig til at følge Cliffehaven og de forskellige skæbner

Robyn Carr: Virgin River

Bind 1: Når solen står op

Der står Netflix på forsiden, så jeg var meget skeptisk overfor denne nye serie om Virgin River, en fiktiv lille landsby i de californiske bjerge, men efter en tung start fik Når solen står op luft under vingerne, og så fangede den.

Sygeplejersken Melinda må hurtigt lægge storbyattituden væk, og finde sit indre naturbarn frem i mødet med den barske natur, hendes nye arbejdsgiver den gnavne doktor Doc og den tidligere marinesoldat Jack Sheridan.

Hendes vej til et nyt liv er noget snørklet. Man får et indblik i en meget anderledes livsstil både i Virgin River, men også i bjergområdet, hvor det er helt andre typer indbyggere, der lever.

Bind 2: Hvor livet venter

I Hvor livet venter møder vi en forslået Paige, hendes 3-årige søn og John ”Preacher” Middleton også tidligere marinesoldat.

Paige er på flugt fra sin voldelige ægtemand, som betragter hende som sin ejendom. Det bliver der ændret på, da Wes møder Virgin Rivers indbyggere.

Wes har været vant til at kue folk til at adlyde, men det er ikke en god ide overfor tidligere marinesoldater.

Begge bøger følger historien helt til dørs. Jeg ved ikke, om vi får hele serien. Men de næste er allerede ved at udkomme, så dem glæder jeg mig til.

Bind 3: En hvisken i vinden 

I En hvisken i vinden er det Brie Sheridan, Jacks lillesøster, og Mike Valenzuela, som er forhenværende marinesoldat og betjent, vi følger.

Det er en barsk historie om voldtægt og stoffer, men også med plads til nogle smukke kærlighedshistorier.

Jeg kan godt lide, at personerne får lov at folde sig ud. Det er også fascinerende, at de unge mennesker får en stemme, uden at det bliver fordømmende. Så Netflix eller ej, jeg er solgt til den serie.

Materialer