Det er aldrig for sent at begynde forfra

Af Anonym (ikke efterprøvet)
28.04.21
Dorte anbefaler 3 romaner: Hvis man er parat til at gøre en indsats og kæmpe for en god plads i sole, bliver man tit ført et helt andet sted hen end først planlagt. Det betyder jo ikke, at det er dårligere. Det er bare anderledes. De tre hovedpersoner må i hvert fald kæmpe hårdt, før de kan høste frugten af sliddet.

 

Mit hemmelige liv

Hvis man er parat til at leve med en del fejl, som en mere grundig korrektur kunne have rettet op på, er denne bog en dejlig lille perle. Moa har arvet sin farmors lejlighed og storpuddel.

Først er Moa totalt afvisende over for begge dele, men med god hjælp fra mystiske breve, venlige naboer, familie og andre indser Moa efterhånden, hvad hun godt kan lide. Det der med at tilpasse sig andres forventninger, især kærestens, bliver efterhånden helt umuligt, og starten på et nyt livsafsnit tager fart. Så god fornøjelse i sofahjørnet.

 

Den lille butik med de nye begyndelser

Denne bog er en del af Det skotske Højland-bøgerne, og jeg vil helt klart anbefale at læse Den lille butik med de lykkelige slutninger først. Der er så meget indforståethed, at man vil miste mange pointer. Men ellers er det endnu en af Colgans vidunderlige bøger med hovedpersonen Zoe, som indædt forsøger at stable en tålelig tilværelse på benene for hende og den fuldstændig tavse søn Hari på 4 år. Det fås vel ikke bedre end i Skotland med frisk luft, bøger og venlige naboer?

Der er også den mystiske Ramsay, ejeren af et lettere forfaldent og skummelt gods samt hans tre uvorne børn. Zoe bliver au-pair nr. 7 og hjælper samtidig Nina (hende med den rullende bogbutik fra Den lille butik med de lykkelige slutninger). Alt i alt en varm anbefaling her fra min lænestol.

 

Et uforglemmeligt frieri

Så er Eloise på banen i femte del af Bridgerton-serien. Når nu ens bedste veninde går hen og gifter sig med ens bror, hende med hvem gammeljomfrustanden skulle deles, bliver man måske lettere desperat i jagten på en ægtemand. Sådan er det i 1824, når man er 28 år. I løbet af mindre end en uge vendes Eloises liv på hovedet, da hun som altid kaster sig ud i at løse problemet.

Selv om det hele løses lige lovlig let, er det stadig en sjov bog med plads til alvor. Jeg vil anbefale, at man læser i serie-rækkefølge, da der ellers er for mange sjove detaljer, der går tabt.

Materialer