Dorte anbefaler 2 biografier

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.06.20
Lad dig underholde eller bliv klogere på verden

Dorte har læst to vidt forskellige biografier. Her deler hun sit indtryk med dig.

 

Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned?

Niels Olsen er et almindeligt navn, men sig Ørkenens Sønner eller Cirkus Montebello, så giver det mening. Niels Olsen var en habil håndboldspiller i sine unge dage, hvor han lærte at være vedholdende og fokuseret på målet. Disse egenskaber kombineret med ægte jysk beskedenhed har gjort ham til en af de dygtigste skuespillere inden for komik. Dirch Passers arvtager er han sågar blevet kaldt.

Wendt Jensen har skrevet en fin bog, hvor Niels Olsens nærmeste samt en masse andre også har ydet bidrag. Det er der kommet en skæg og vedkommende fortælling ud af, som jeg læste med stor fornøjelse.

 

Brobyggere

Denne bog er Anders Jerichows bidrag som modtager af Hans Goldstein-stafetten 2019-2020. Goldstein var aktivist mod racisme og i mange år formand for den dansk-jødiske forening New Outlook.

Ved hans død indstiftede New Outlook en stafet, som giver modtageren dét privilegium at låne billedkunstneren Pia Schutzmanns portræt af Hans Goldstein og dén forpligtigelse at fortsætte Goldsteins indsats imod racisme og for tværkulturel tolerance.

Med både Cekic Özlem og Bent Melchior er man i rigtig godt selskab, og bogen giver et fint billede af deres tanker og dannelsen af deres nonprofit-organisationen Brobyggere – Center for Dialogkaffe. Hvis man vil blive klogere på verden, er det her et rigtig godt sted at starte.

Materialer