Dorte anbefaler 5 gode bøger til efteråret

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.09.20
Efteråret har meldt sin ankomst, så nu er det tid til hygge i sofaen i selskab med en god bog. Her anbefaler Dorte 5 romaner til dig, der er vild med hyggelige fortællinger.

 

Historien om Arthur Truluv

Venskab og hjertevarme er ingredienserne i denne fortælling om to ensomme og helt umage mennesker, hvis liv bliver forandret i mødet med hinanden.

Arthur og Maddy på henholdsvis 85 og 17 år møder hinanden på kirkegården. Her hører man om længst afdøde personers historie, mens Arthur og Maddy langsomt åbner sig for hinanden. En livsklog fortælling, som heldigvis har fået en fin fortsættelse.

Den tredje hovedperson, Lucille, er en skrap dame, men også hun har en bevægende historie. Så alt i alt en livsbekræftende bog om at møde folk, der hvor de er.

 

Kræmmerfund og kærlighed

Her starter Huskvarna-serien, som er en hyggelig fortælling fra Sverige med alle ingredienserne til en lang serie. På svensk er der foreløbig udgivet fem bind, så man må håbe, at de alle bliver oversat.

I første bog er Felicia lige blevet skilt og står nu med en tom lejlighed i den ejendom, hun lige har købt og absolut ingen penge. Hendes mand har nemlig taget ”sine” ting. H

erfra tager begivenhederne fart, og vi bliver præsenteret for opgangens beboere i både 1870-1879 og 2010-2019. En skøn handling, jeg glæder mig til at følge Felicia, Jonathan og mange flere i de kommende bind.

 

Velkommen til Flanagans

Hellberg tager her hul på en trilogi om hotellet Flanagans og dets kvinder. Året er 1960 (med tilbageblik til 1949 og frem), og det er ret så usædvanligt, at en kvinde ejer et hotel sammen med sine to fætre. Det synes fætrene også, så Lindas kamp for hotellet er på flere fronter. Hun går imod strømmen og ansætter kvinder i ledende stillinger, hvis de har den rigtige ildhu. Med hjælp fra sin veninde Mary, som kender alt til overklassens liv, får Linda efterhånden opbygget et ry for hotellet med de mest fantastiske fester.

Første bog tegner lovende for trilogien. Man bliver fanget ind af kvinderne. Hellberg siger selv, at hun holder af at skrive om kvinder, som har styr på deres eget liv, og giver dem egen økonomi og ret til at vælge sit liv.

Bind 2 vil foregå i 1983 (udkommer i januar 2021) og sidste bind i 2020 (udkommer i oktober 2021).

 

Lady Sophias elsker

Bow Street-seriens anden bog handler om Ross Cannon, chefen for Bow Street politiet. Som mange af de andre mænd i Kleypas´ romaner er Ross en arbejdshest, uomgængelig og afholdende i de fleste af livets glæder. Tilsætter man den yndige lady Sophia, som lader sig ansætte på falske præmisser, får man endnu en af de underholdende romaner, som Kleypas er så god til.

Jeg hyggede mig gevaldigt undervejs, og er begyndt at glæde mig til næste bog, En pikant handel, som udkommer 17. september 2020.

 

En ny chance

Hvis du er til chicklit, er denne et rigtig godt tilbud. Tess og hendes venner lever deres liv ikke i bunden, men heller ikke på den top, som de efterstræber. De er sikre på, at bare de når helt op, så åbner verden sig.

Men helt sådan er verden jo ikke, så undervejs er der mange akavede og sjove episoder. For hvad hvis du selv fik muligheden for at gøre tingene anderledes end første gang? Er det så en god idé, eller er der en mening bagved, som du først kan se til sidst.

En herlig bog, som jeg varmt kan anbefale.

Materialer