Dorte anbefaler: Hyggelige bøger med et twist

18.07.22
Forlagene har travlt med at udgive hyggelige bøger. Jeg har her samlet en bunke meget forskellige forfattere, der alle har det tilfælles, at de skriver hyggelige bøger med et twist.

Julie Caplin: Det lille Konditori i Paris

Caplin fortsætter sin rejse rundt til forskellige byer. Her er vi landet i Paris med alle dens søde fristelser, som den 26-årige Nina er flygtet til fra sin overbeskyttende familie. Hendes forestilling om at svæve rundt som hjælper for Sebastian Finlay, superkokken og genstand for hendes hedeste teenagedrømme, falder hurtigt til jorden, for hun møder verdens mest arrige og sure mand langt fra hendes drømmes prins.

Denne gang stikker Nina dog ikke af, men forsøger at få det bedste ud af sit ophold i byernes by. Det er der kommet en meget sød historie ud af, som fanger ind fra første side. Bipersonerne bliver også foldet ud, så alt i alt er det en dejlig bog, som jeg varmt vil anbefale.

Bohnet, Jennifer: En fransk affære

Bohnet bliver i det franske, denne gang Bretagne. En campingplads skal forvandles til et luksuriøst rejsemål, og Belinda er af sine chefer udset til at gennemføre denne forvandling. Men når nu den eneste datter og børnebørn er i England, er det ikke spor sjovt at drage til Frankrig og slet ikke Bretagne. Der er så også en anden grund, som langsomt bliver trevlet op i bogen.

Jeg elsker, når handlingen ikke går over stok og sten, men i stedet foldes ud, så personerne får dybde. Der bliver også kælet for naturbeskrivelserne, så man får helt lyst til at drage dertil. Jeg synes, En fransk affære er lige så god som Den franske villa og En sommer i Provence.

Owetz, Eli Åhman: Renoveringsprojektet

Jeg vil anbefale, at man starter med Brevet i bogbussen, da der er flere henvisninger til den. Som i En fransk affære står der renovering på dagsordenen. Men herfra forvandler Owetz sin handling til et ømt portræt af samfundets svage, og de forladte fabriksområder, man ser alle vegne.

Susanne, arkitekten, har desperat brug for penge, så derfor lyder dette renoveringsprojekt yderst besnærende. Men langsomt går det op for hende, at prisen rent menneskeligt måske er alt for høj. Det lyder som den rene sødsuppe, og rent feel-good. Det er det også, men alligevel formår Owetz at skrive en hyldest til alle ildsjælene, der kæmper for at bevare de lokale ejendomme med alle deres kendetegn. En fin læseoplevelse.

Morgan, Sarah: Sommerens eventyr

Jeg er solgt til denne bog. Det er simpelthen en, man sluger, for hurtigst muligt at finde ud af, hvad der nu sker. Man følger på skift Martha (single, bor hos sine meget dominerende forældre), Kathleen (80 år, bor i eget hus) og Liza (overperfektionistisk husmor, datter af Kathleen, og bærer hele verden på sine skuldre).

Alle 3 kvinder lærer nyt om sig selv, mens Martha og Kathleen kører tværs over USA. Ved slutningen er der vendt op og ned på det hele, og det bedste af det hele er, at det virker troværdigt, at en dame på 80 år sagtens kan klare en tur gennem USA. Rigtig god fornøjelse.

Diamond, Lucy: En sommer i Brighton

Georgie, Charlotte og Rosa flytter ind i et gammelt hus ved strandpromenaden i Brighton. De har hver især en tung bagage at slæbe rundt på, men ved fælles hjælp kommer de igennem det. Det lyder meget trivielt, men det er det overhovedet ikke. Tværtimod er den både sjov, rørende og eftertænksom.

Jeg elsker, når det er en ældre person, der får lov at være i centrum med al sin livserfaring. Man skal også læse opslagene fra Angela Morrison-Hulme, ejendomsbestyreren, de er ret morsomme. Slutningen er måske forudsigelig, men alligevel meget fin, og jeg hyggede mig undervejs.

Jeffries, Sabrina: Hertugindeprojektet

Allerede i første kapitel tabte jeg tråden med alle de mange familiemedlemmer, som kommer af at have været gift 3 gange med en hertug, og sørget for en arving til hvert hertugdømme. Heldigvis er der en slægtstavle foran, som jeg har brugt flittigt.

Ellers minder handlingen meget om Quinn og Kleypas´ bøger, med den skrappe heltinde og den noget udsvævende helt. Alle er bundet af samfundets normer og prøver med større eller mindre held at undslippe sin skæbne. Det er der kommet en forrygende morsom bog ud af, som jeg varmt kan anbefale.

Materialer